Toggle menu
Toggle personal menu
Ikke logget på
Your IP address will be publicly visible if you make any edits.

Portal:Nybegynder: Forskelle mellem versioner

Fra Kammeraterikrig.dk
No edit summary
Tag: Tilbagerullet
mNo edit summary
 
(18 mellemliggende versioner af den samme bruger vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
[[Fil:Forside grafik dec22 v2.png|thumb|948x948px]]
__NOTOC__
 
[[Fil:Forside grafik dec22 v2.png|948x948px]]
<div style="display:flex">
<div style="display:flex">
<div style="flex:1;padding:10px; border: 1px solid #ccc;">
<div style="flex:1;padding:10px; border: 1px solid #ccc;">
<big><span style="background-color: #1ab065;">Faktaboks: Snigskytten</span></big>
<big><span style="background-color: #cfcfed;">Nybegynder i airsoft</span></big>
<hr/>
<hr/>
En snigskytte (både [[finskytte]]r og [[DMR]]-skytter) i airsoft er en spiller, der er udstyret med en riffel med lang rækkevidde og høj præcision og har specialiseret sig i at angribe fjender på lang afstand. Snigskytter i airsoft har typisk en anden rolle end almindelige spillere, da snigskytten fokuserer at skabe overblik og eliminere fjender på afstand, mens resten af holdet bevæger sig fremad og tager kontrol over terrænet.
Airsoft er ulig andre sportsgrene en sport, hvor man typisk sigter med og affyrer skud med vellignende attrapvåben (airsoftvåben) efter hinanden. Det handler altså om at skyde hinanden ud. Airsoft er med andre ord en sport, der tager "røvere og soldater" et skridt videre. Dermed spiller våbenet også en stor rolle i sporten særligt i takt med at muligheder for at gøre våbnet personligt stiger. Standardriflen får hurtigt et klistermærke, et særligt greb eller front . På de følgende sider vil du som kommende airsofter blive introduceret til våbene, spillenene og sporten i sin helhed.
</div>


Snigskytter i airsoft bruger normalt en [[6 milimeter kugler|større kaliber]], længere løb og højere styrke end standard airsoftvåben for at kunne skyde med større præcision på længere afstande. De kan også bære en række forskellige tilbehør, såsom teleskopsigte, bipods og lyddæmpere for at hjælpe med at forbedre deres nøjagtighed og skjule deres position fra fjenderne.
<div style="flex:1;padding:10px;">
<big>'''Vejen til at blive airsofter'''</big>
<hr/>
For bedst muligt at hjælpe dig i gang kan du læse de følgende sider:
# [[Hardball|Hvad er airsoft,]] og [[Fakta om danske spillere|hvem er airsofterne?]]
# [[Dit første setup|Hvad for noget udstyr skal jeg vælge?]]
# Hvilken bane er noget for mig, og [[Baner|hvor er den nærmeste bane?]]
# Hvordan [[Transport af airsoftvåben|transportere]] jeg mit udstyr?
# [[Airsofthold|Hvad med et hold?]]
# [[Mekker|Hvem kan hjælpe mig?]]
<br/>... og så alle de andre [[ofte stillede spørgsmål]].
</div>
</div>
</div>
== Kan jeg blive airsofter? ==
Der findes meget få krav til airsofteren. Det eneste [[Skydebanebekendtgørelsen|myndighederne]] kræver er, at du er fyldt 16 år og indtil du bliver 18 medbringer en forældretilladelse, hvor dine forældre underskriver, at du godt må spille. Flere baner har deres egen blanket (se eksempelvis [[Battleground Airsoft|Battleground Airsofts]] [https://battlegroundairsoft.dk/wp-content/uploads/2019/02/U18-Papir.pdf blanket]). Andre krav til dig som person findes ikke. Der findes dog krav til dit udstyr. Du skal eksempelvis bære [[maske]] og din riffel skal maksimalt kunne affyre en seks millimeter [[kugle]]. De fleste baner har [[lejeudstyr]], hvis du gerne vil prøve uden selv at købe en masse.
== Hvor skal jeg starte? ==
: ''{{uddybende|Baner}}''
Der findes nybegyndere på alle landets baner, men nogle baner er nemmere end andre. En god begynder bane, er en hvor spillet er langsommere end eksempelvis tempofyldt CQB. Det kan være baner, der bruger opvarmningsspil, hvor man har mulighed for at lære banen at kende. Det kan være baner, der lægger vægt på spil med evige genoplivninger i stedet for et begrænset antal genoplivninger. Enkelte baner har også begynderdage. Endelig kan man alliere sig med erfarne spillere. Det er blandt andet det, [[Kammerater i Krig]] har som et formål - altså at en nybegynder kan finde nogle erfarne at spille med og som har lysten og tiden til at sætte en ny ind i spillet.

Nuværende version fra 22. jul. 2024, 11:30

Nybegynder i airsoft


Airsoft er ulig andre sportsgrene en sport, hvor man typisk sigter med og affyrer skud med vellignende attrapvåben (airsoftvåben) efter hinanden. Det handler altså om at skyde hinanden ud. Airsoft er med andre ord en sport, der tager "røvere og soldater" et skridt videre. Dermed spiller våbenet også en stor rolle i sporten særligt i takt med at muligheder for at gøre våbnet personligt stiger. Standardriflen får hurtigt et klistermærke, et særligt greb eller front på. På de følgende sider vil du som kommende airsofter blive introduceret til våbene, spillenene og sporten i sin helhed.

Vejen til at blive airsofter


For bedst muligt at hjælpe dig i gang kan du læse de følgende sider:

  1. Hvad er airsoft, og hvem er airsofterne?
  2. Hvad for noget udstyr skal jeg vælge?
  3. Hvilken bane er noget for mig, og hvor er den nærmeste bane?
  4. Hvordan transportere jeg mit udstyr?
  5. Hvad med et hold?
  6. Hvem kan hjælpe mig?


... og så alle de andre ofte stillede spørgsmål.

Kan jeg blive airsofter?

Der findes meget få krav til airsofteren. Det eneste myndighederne kræver er, at du er fyldt 16 år og indtil du bliver 18 medbringer en forældretilladelse, hvor dine forældre underskriver, at du godt må spille. Flere baner har deres egen blanket (se eksempelvis Battleground Airsofts blanket). Andre krav til dig som person findes ikke. Der findes dog krav til dit udstyr. Du skal eksempelvis bære maske og din riffel skal maksimalt kunne affyre en seks millimeter kugle. De fleste baner har lejeudstyr, hvis du gerne vil prøve uden selv at købe en masse.

Hvor skal jeg starte?

Uddybende Uddybende artikel: Baner

Der findes nybegyndere på alle landets baner, men nogle baner er nemmere end andre. En god begynder bane, er en hvor spillet er langsommere end eksempelvis tempofyldt CQB. Det kan være baner, der bruger opvarmningsspil, hvor man har mulighed for at lære banen at kende. Det kan være baner, der lægger vægt på spil med evige genoplivninger i stedet for et begrænset antal genoplivninger. Enkelte baner har også begynderdage. Endelig kan man alliere sig med erfarne spillere. Det er blandt andet det, Kammerater i Krig har som et formål - altså at en nybegynder kan finde nogle erfarne at spille med og som har lysten og tiden til at sætte en ny ind i spillet.