Gamemodes

Fra Kammeraterikrig.dk

Spil eller gamemodes annonceres typisk løbende i forbindelse med en spildag. Der findes mange forskellige typer spil, der alle i et eller andet omfang er bygget op omkring enten team death match eller kill-confirm. Team death match er et spil, hvor et hold overordnet set har et antal liv, der løbende bliver brugt, når spillere dør. Typisk respawner en spiller i sit start spawn, hvorefter denne tager et liv og deltager igen. En variation af team death match kan være et krav om at respawne i grupper, således at det ikke er nok, at der er et liv tilbage. Der skal også være et foruddefineret antal spillere. Det kan også spilles med uendelige liv.

Kill-confirm, derimod, kræver at man bliver genoplivet af en anden spiller i forbindelse med en kamp. Dette kan man gøre typisk en til to gange, hvorefter den genoplivede spiller er helt død og skal forlade spilområdet. Det kan imidlertid også gøres med et evigt antal liv. En genoplivning kan tage tid, hvormed ens holdkammerat skal tælle til alt mellem 10 og 60 for at genoplive en anden spiller. I kill-confirm kan en spiller typisk også dræbe en modstander ved at klappe ham ud eller alternativt lægge hånd på spilleren i et antal sekunder, hvorefter denne uagtet antal tilbageværende respawns skal forlade spilområdet.

Team death match baserede spil

Domination (herunder centre flags og lignende spil med faste erobringspunkter)

Der findes mange forskellige dominationspil. Fælles for dem alle er, at begge hold typisk skal erobre nogle punkter på spilområdet. Erobringen sker enten ved at det ene hold fjerner modstanderens flag eller hæve sit eget (og dermed sænker modstanderens). Såfremt man bliver ramt, skal man returnere til sit spawn og respawne. En begrænsning på liv forekommer sjældent i denne type spil. I stedet tages der tid enten overordnet eller på antallet af sekunder, man dominerer alle poster.

Hurtige runder med kun et liv

Et hurtigt spil eller en hurtig runde er en type spil, hvor en spiller kun har et liv. Når denne rammes, skal denne enten gå til nærmeste væg eller forlade spilområdet. Denne type spil spilles ofte i et antal korte runder lige efter hinanden ikke altid med mulighed for at forlade spilområdet. I stedet skal spilleren gå til modstanderens spawn og afvente et reset. Det vil sige, at begge hold skifter side. Spillet var praktikseret på den daværende Aarhus Hardballbane og hos MidtjyskEVENT.

Kill-confirm baserede spil

Se også: Deathrag

Kill-confirm kaldes engang imellem for team death match. På Sjælland omtales kill-confirm typisk som "tælle-tap".[1]

Domination (herunder centre flags og lignende spil med faste erobringspunkter)

Kombinerede spil

Der findes enkelte spil, hvor team death match og kill-confirm kombineres. Det er typisk i forbindelse med spil, hvor den ene side skal forsvare et område - et hus eller flag - mens modstanderen skal angribe. Forsvarene spiller efter kill-confirm regler med et begrænset antal liv, mens det angribende hold blot skal returnere til deres spawn et bestemt sted på banen og genoptage kampen.

Kilder

  1. Tælle-tap spilles ofte på Badboys Airsoft.

Se også