Speedsoft

Fra Kammeraterikrig.dk
Speedsofter
Fra MidtjyskEVENT

Speedsoft er en paintballinspireret og konkurrence betonet udgave af airsoft, hvor spillere spiller på typisk en symmetrisk bane. Speedsoft er også en særlig tøj- og udstyrsstil, der lægger vægt på letvægtsudstyr, typisk en paintballmaske og enten en hurtigt arbejdende AEG- eller HPA-våben.

Speedsoft som sport

Speedsoft som sport adskiller sig væsensforskelligt fra almindelig airsoft ved for det første at begrænse antallet af spillere på banen til typisk fem mod fem[1] og ved at fokusere på en række enkle konkurrenceelementer. I sin mest basale form handler det om at nedkæmpe fjenden og dermed score et givent antal point. Der findes forskellige variationer, der kan give det nedkæmpede hold en række point uanfægtet, at de taber. Kampene spilles på symmetriske baner og afgrænsede baner, hvormed ingen af holdene har en fordel. Det amerikanske tøj- og udstyrsfirma SpeedQB har et sæt regler, der kan anvendes og som giver point i forhold til deres konkurrencer.[1] Aktuelt har SpeedQB kun baner i USA.[2]

Speedsofts tøjvalg

Som udgangspunkt findes der ikke en egentligt speedsoftuniform, men et typisk speedsoftloadout er let for dels at gøre spilleren i stand til at sprinte og dels at have så lille en hitbox som muligt. Der er dog en række kendetegn ved speedsoftere, der spænder fra valg af tøj til maske og selvfølgelig våben.

Rigtig mange speedsoftere særligt omkring spilmiljøet hos den tidligere bane Aarhus Hardballbane II hentede inspiration i jerseyvalg i paintball eller motorcross. Bukserne er enten et kamuflagemærke eller alternativt paintballbukser. Masken er enten Dye, der er mest udbredt eller alternativt en HK Army.

Andre speedsoftere vælger et mere nedtonet tøjvalg med enten en diskret hoodie eller alternativt en kamptrøje og militærbukser samt enten en af de førnævnte masker eller alternativt en maske og et par skydebriller.

Speedsoftudstyr

Der er ligesom i forbindelse med tøjvalg ikke et udstyrsvalg. Der er dog en række anbefalinger til valg af udstyr særligt på CQB-baner.

  • Helmaske.
  • Sko eller støvler med et godt greb. Nogle spillere har brugt eller bruger fodboldsstøvler.

Speedsoft i Danmark

Kammerater i Krig tager ikke ansvar for indholdet af videoerne. Har du en video, du gerne vil have på siden, kan du kontakte Kim på Facebook

Luxuskiller, Psyched Airsoft
<html><iframe width="460" height="215" src="https://www.youtube.com/embed/eHW5H5IK77g" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe></html>

Eksterne links til hold

Noter

  1. 1,0 1,1 SpeedQB, Rules and Regulations (PDF), hentet 17. december 2022
  2. SpeedQB, Competition fields, hentet 17. december 2022

Se også

Eksterne links