Toggle menu
Toggle personal menu
Ikke logget på
Your IP address will be publicly visible if you make any edits.

Milsim Danmark

Fra Kammeraterikrig.dk


Milsim Danmark
Indlæser kort...
Kort 56° 26' 18.64" N, 10° 22' 56.70" E
Adresse Gjesingvej 7a, 8963 Auning
Åbningstider Se Facebook
Virksomheden
Type Enkeltmandsvirksomhed
CVR 34032823
Ejer Dan von der Lippe
Telefon 20282893
E-mail E-mail
Eksterne links

Milsim Danmark er en dansk spilafvikler af militære simulationsspil. Spillene afvikles på Djursland nær byen Auning på et lejet område. Der afvikles mellem tre og fem spil om året. På sigt er det planen, at der skal afvikles flere spil også andre steder i landet.[1] Første spil blev afviklet i 2019.[2]

Tidligere spil

Scenarier
Titel Kort beskrivelse Link
Aliferm - The Spring Rebellion I mellemøstlige land Aliferm, er der udbrudt borgerkrig, da de 3 militser Al-Nigrum, Jabbar og Uriel fra den sydlige del af landet, er gået sammen om at udfordre det statslige diktatur. https://milsimdanmark.dk/portfolio-item/aliferm/
Operation Stonewall Columbias regering har udsendt 14000 stærkt udrustet soldater til den nordlige region for at styrke kontrollen med området og styrke sikkerheden omkring grænsen. https://milsimdanmark.dk/portfolio-item/operation-stonewall/
Civil War of Yggdrasil Spillet var et milits spil hvor det fiktive kongedømme Yggdrasil, var splittet af en borgerkrig mellem Kongen Onar og hans søn Ask. https://milsimdanmark.dk/portfolio-item/civil-war-of-yggdrasil-2/
Civil War of Yggdrasil 2 - Return of the King Civil War Of Yggdrasil – Return of the King –  kom Kong Onar tilbage til Yggdrasil for endegyldigt at tage magten, denne gang støttet af regulære militærstyrker fra nabolandet https://milsimdanmark.dk/portfolio-item/civil-war-of-yggdrasil/
Operation PAM - Protect the Afghan Mines Siden Amerikanske geologer og militæreksperter fra Pentagon i 2010 fandt massive forekomster af jern, kobber, kobolt, guld og litium i det frodige nordlige Afghanistan, har central regeringen arbejdet hårdt med at opbygge miner, der kunne udvide råstofferne og dermed give tiltrængt indkomst til det fattige land. https://milsimdanmark.dk/portfolio-item/pam-2/

Regler

Uddybende Uddybende artikler: Maske, joule, kugle og granat
Bemærk: Banens regler er opdateret på denne hjemmeside 14. oktober 2023. Der tages forbehold for eventuelle ændringer.''

Formålet med disse regler er at give en nem oversigt til spillerne, med hvilke regler der gælder og ikke mindst hvordan man opføre sig til et event afholdt af MilsimDanmark.

Det er altid op til den enkelte spiller/deltager at holde sig informeret omkring vores regler og den danske lovgivning i henhold til påkrævet lovligt udstyr og sikkerhedsafstande med mere.

Hvis en spiller til et MilsimDanmark arengement bevist snyder, kan man i yderste konsekvens blive udelukket fra alle fremtidige events afholdt af MilsimDanmark.

MilsimDanmark.dk tager ikke ansvar for enkeltpersoners adfærd og sikkerhed og man vedkender sig, at når man tilmelder sig et event afholdt af MilsimDanmark.dk så påtager man sig det fulde ansvar for egne handlinger og medgiver at man kender de relevante love og regler. Man giver også som deltager, MilsimDanmark.dk lov til at bruge foto og video fra events og kan ikke frasige sig at disse bliver brugt af MilsimDanmark på hjemmesiden med mere.

1.0 Opførsel og forventninger til dig som deltager
Som deltager bære du et stort ansvar for at spillet bliver afholdt i den rigtige ånd. Derfor forventes det at du som deltager tager eventet seriøst og følger arrangørens henvisninger og det forventes også at du som spiller, opføre dig realitsisk og i spillets ånd. Hvis man er i tvivl om hvad der er rigtig, så SPØRG ! ellers opfordre vi til at man altid tænker på hvad der giver den bedste oplevelse for alle. Lad være med at snyde eller prøve at omgå reglerne og spillets ånd.

Bliver man taget i dette kan det i yderste konsekvens betyde, at du bliver bortvist fra eventet og evt. alle fremtidige events afholdt af MilsimDanmark.

Vi opfordre til at man som deltager tænker sig godt om i henhold til folk ude fra, tænk over deres opfattelse af hvad der foregår, og at man som deltager f.eks. skjuler sit våben i en godkendt taske eller våbenkasse, når man er uden for området, således vi ikke skræmmer civile.

1.1 Semi only / samt Fuld
Til MilsimDanmark events vil der med mindre andet er oplyst, kun blive spillet med SEMI only på alle våben. Eneste undtagelse er støttevåben LMG og LSW. Disse to våbentyper må benytte burst/fuld auto sålænge de holder sig til små byger. SPIL realistisk !

1.2 Våben og udseende
Vi afholder Milsims og Scenarie spil, hvor realismen er i højsædet. Derfor skal dette også afspejle sig i de våben man benytter. Vi ønsker ikke at se ultra korte våben eller speedball farver osv. Det ødelægger oplevelsens og indlevelsen for mange og kan derfor betyde, at du ikke kan deltage, hvis dit våben ikke kan godkendes. Er du i tvivl om dit våben kan godkendes, så SPØRG inden eventet. Husk at bruge din sunde fornuft.

1.3 Magasiner
Til vores spil er det kun tilladt at bruge mid og lowcap magasiner. Vi har en begrænsning på maks 80 skud pr magasin. Undtagelsen til dette er LMG og LSW der må have op til 800 og 500 skud i deres box magasiner. Husk kugler skal være mørke naturfarvet kugler.

1.4 Sikkerheds afstande
På vores baner spiller vi med følgende sikkerhedsafstande:

Sikkerhedsafstand
Joule Sikkerhedsafstand Semi only tilladt indendørs
0-1,21 6 Ja
1,22-1,69 6 Ja
1,7-1,96 10 Nej
1,97-2,25 15 Nej
2,26-2,56 18 Nej
2,57-2,89 22 Nej
2,9-3,24 25 Nej
3,25-4,0 30 Nej
4,1-4,84 35 Nej
Våbenklasser
Våbenklasse Maks joule Eksempler Maks antal kugler Kommentar
Pistoler 1,21 M1911, Glock, Beretta osv. 30
Pistoler, SMG 1,21 Scorpion EVO, MP5, p90 osv. 30 Alt hvad der burger pistol ammunition vil høre under denne kategori
Rifler 1,69 M4, m16, g36,  Ak47, AK74 osv 80
LSW 1,96 Mg36, RPK74, LSV M/04 500 Må benytte boksmagasiner – Må maks. fyldes med 500 skud. Må også benytte midcap magasiner der må maks. fyldes med 80 skud.
LMG 2,25 M249, M60, PKM, MK46 osv. 800 Må benytte boksmagasiner – Må maks. fyldes med 800 skud. Må også benytte midcap magasiner der må maks. fyldes med 80 skud.
Finskytte 3,24 SR15, SL8, SVD Dragunov, SR25, osv. 30 Min. Løbslængde før Lyddæmper er 45 cm.  Kun enkeltskud dvs. 1 skud i luften af gangen.
Bolt action sniper 4,84 Vsr-10, m700 osv 30 Min. Løbslængde før Lyddæmper er 45 cm.  Kun enkeltskud dvs. 1 skud i luften af gangen.

1.6 Kronografering af våben, kuglevægt, farve og antal kugler i magasinet

Til MilsimDanmark.dk events vil vi løbende eventet igennem koreografere våben, tjekke kuglevægt og antal kugler i magasiner + antal magasiner. Desuden tjekker vi om kuglerne overholder reglerne om at de skal være mørke naturfarvede kugler.

Grænserne i tabellen 1.4 og 1.5 er absolutte MAKS grænser. Dvs. at skyder bare en kugle over grænsen kan våbnet blive afvist. Man koreograferer sit våben, med den kuglevægt man ønsker at benytte til spillet. Lad være med at snyde med hopup, kuglevægt, antal kugler i magasin osv. Ved mistanke om bevist snyd vil man blive bortvist og evt. bortvist fra alle fremtidige events afholdt af MilsimDanmark og vores partnere.

1.7 Miner og granater

Miner og granater skal være af en type, der giver et bang. Enhver der er inden for en 5 meters radius af en eksploderende mine/granat er såret.

Kun realistisk hårdt dække som feks en mur kan rede dig inden for de 5 meter. Går granaten af i et lukket rum, er alle i rummet såret. Granater kastes med omtanke og samles op efter brug.

1.8 Granatkastere og panserværnsvåben

Granatkastere og panserværnsvåben (AT-våben) kan anvendes i to forskellige roller.

  1. Som anti-personel våben, hvor der skal affyres 6mm kugler som skal ramme folk, som ved ethvert andet skydevåben.
  2. Anti-køretøjs våben skal udsende et bang/knald/kugler. Såfremt man bruger en dummy, skal den være udstyret med et rødt lys, der rammer føreren af køretøjet, således han/hun ikke er i tvivl om han/hun er ramt.

1.9 Body armor og hjelme

Bærer man som spiller Body armor og hjelm, vil det til de spil hvor det er beskrevet, give nogle fordele i henhold til medic reglerne.

VEST : Skal være en massiv plade, vi har ingen krav om vægt, men pladen skal være massiv og hård, undtaget er, hvis man bruger en ægte balistisk vest

Hjelm : Hjelme skal ligne en ægte ballistik hjelme dvs ingen lufthuller i toppen. Hvis du har en hjelm, der ikke er dækket af ovenstående, men som du føler er realistisk så smid os en besked.

2.0 Generelle regler milsim regler

Dette afsnit indeholder de mest basale regler, når man er med i et milsim/scenarie spil afholdt af MilsimDanmark.  

2.1 Spilområde, civile, bygninger og dyr

Vi har lånt de området vi spiller i, og er derfor GÆSTER ! dvs. man behandler evt. bygninger ordentligt og kommer man til at ødelægge noget så gøres der opmærksom på dette. Der vil ofte være Dyr i området, de har ret til at være der, og vi skal som gæster derfor forstyrre dem så lidt som muligt !

Civile kan desværre forekomme i området trods afspærring, opdager man en civil, skal spillet STOPPES omgående ! Bed den civile pænt om at forlade området og forklare at det ikke er sikkert. Tag evt. kontakt til spil arrangør. Du må som deltager heller ikke bevæge dig tætte på ydergrænsen af området end sikkerhedsgrænsen på 100 meter, og man må under ingen omstændigheder skyde ud imod ydergrænsen bevist/ubevist.  

2.2 Dødmandsmarkering / Deathrag

En Dødmandsmarkering / Deathrag skal anlægges så snart man er ramt for at undgå overmarkering, med mindre andet er oplyst i spil info. En dødmandsmarkering skal fjernes, så snart man er blevet healet af en medic og er med i kampen igen.

Dødmandsmarkering skal også anlægges, så snart du bevæger dig offgame i terrænet (TN).

Din dødmandsmarkering skal være enten gul, orange eller neongrøn, og skal være stor nok til at blive set på afstand. Dødmandsmarkering om natten er farvet blinkende lys, her er det vigtig man husker det skal være BLINKENDE !

2.3 Køretøjer

Et køretøj markeres som Offgame ved at køre med havariblinket tændt, dvs. køre bilen med havariblinket tændt må det IKKE skydes på bevist.

Er et køretøj nedkæmpet, markeres dette ved at køretøjet holder stille, og med havariblinket tændt.

2.4 Køretøjer og kampe  

Der er flere måder at angribe og destruere et køretøj på.

1) Køretøjer kan destrueres af panserværnsvåben. Dette inkluderer LAWs, AT4’ere eller lignende. Anti-køretøjs våben skal udsende et bang/knald/kugler og såfremt man bruger en dummy, så skal den være udstyret med et rødt lys der rammer føreren af køretøjet således han ikke er i tvivl om han er ramt. Våbenet afffyrres knælende fra en position, der er synlig for føreren af køretøjet og indenfor rækkevidde af 50m, imens det røde lys blinker eller rammer føreren.

Køretøjet er nu destrueret og kan ikke repareres og alle om bord er døde og de skal returnere til HQ efter endt bleedout tid.

2) Et køretøj kan ødelægges af en granatkaster. Kuglerne fra granaten skal ramme køretøjet med et ”BBshower”. Køretøjet og føreren er derefter øjeblikkeligt døde, mens andre spillere i køretøjet skal rammes af en kugle før disse er sårede.

3) Rammes køretøjet af en vejsidebombe er køretøjet defekt og personer i den side hvor bomben ligger er såret. Befinder man sig på et åbent lad er man ligeledes såret.  

4) Kastes der en granat i umildbart nærhed af køretøjet, er køretøjet defekt.

Et nedkæmpet/ødelagt køretøj skal vende tilbage til HQ hvis det ikke er repareret inden for 30 minutter. Denne reparation udføres af en Ingeniør og tager 10 minutter

Et ødelagt køretøj kan ikke transportere “levende” spillere, så hvis en levende spiller beslutter at få et lift fra et ødelagt køretøj, så er han/hun automatisk død.

Et køretøj skal køre med sideruderne nede, mens forruden er betegnet som skudsikker fra alm kugler.

Et køretøj må maks køre med 30 kmt.

2.5 Specialister

Specialister er en af følgende : Medic, Radiomand(Oscar), Ingeniør, Tungt Støttevåben (LSV, LMG), Tolk og SA Marksmen. (Sniper tæller ikke som en Specialist.

Alle på et hold må/kan påtage sig en specialist rolle, men der er en grænse for, hvor mange af hver enkelt type specialist hvert hold må have. Man kan ikke have to af samme slags før man kommer et gruppe niveau op.

Dvs. at eks. en gruppe på 5 kan have 1 Medic mens en gruppe på 6-10 mand kan have 2 osv.

Bemærk også grænsen med de tunge støttevåben for grupperne

Oversigt :  

Grupper på 1-5 mand må have 5 Specialister hvoraf 1 af disse må være et tungt støttevåben.

Grupper på 6-10 mand må have 10 specialister hvoraf 2 af disse må være tungt støttevåben.

Grupper på 10-15 mand må have 15 specialister hvoraf 3 af disse må være tungt støttevåben.

2.6 De enkelte Specialister

Medic : En medic kan lappe sårede spillere sammen, så disse kan være med i spillet igen. En medic vil skulle bruge diverse udstyr og typisk spille med woundcards (Se 2.7)  

Radiomand(Oscar) : Er den eneste der kan være på delingsnettet med HQ. Til nogle spil er han også den eneste der kan aflytte fjendtlige radiokanaler. Skal du spille denne specialist rolle, skal du have en bladantenne eller lign. samt en radio der kan komme på det oplyste delingsnet.

Ingeniør : Skal som udgangspunkt være en standard riffelskytte. Som Ingeniør kan du under spillet modtage forskellige ingeniør opgaver. Disse kan f.eks. være reparation af køretøjer, minerydning, desarmering af sprængstoffer eller håndtering af pigtråd. Nærmere opgaver og regler oplyses af arrangøren.

Tungt Støttevåben : Et tungt støttevåben betegnes som et Light Support Weapon (LSW) og Light Machine Gun (LMG)

Tolk : En tolk er personen der kan snakke med og oversætte. Er disse i spil vil han være den eneste som kan kommunikere med de personer der ikke taler samme sprog.

SA Marksmen : Semi-auto marksmen dvs en sniper der ikke er Bolt Action.

2.7 Medics og sårede

En Medic kan lappe sårede spillere sammen. Til MilsimDanmarks events skal den enkelte spiller selv have et sæt woundcard, som han skal trække når han er blevet ramt. Nummeret på woundcard oplyses til den Medic der kommer for at behandle skaden.

Når medic har udført behandlingen specificeret af woundcardet, så kan spilleren være med i spillet igen.

En medic skal være i besiddelse af følgende:

Bandager/forbindinger, Tourniquets, “IV-drop”, “smertestillende medicin”. Han må have så meget med som han kan bære, men må ikke benytte andre ting end tourniquets mere end én gang imellem hver genforsyning. En Medic må kun genforsyne ved felthospitalet eller BSO/HQ.

En såret spillert kan flyttes i sikkerhed af sine holdkammerater. Flytningen skal foregå realistisk jvf. Punkt 1.0

2.8 RAMT / Bleedout tid samt body Armor

Du er ramt, når du bliver ramt på kroppen eller på din udrustning. Bliver du ramt af en kugle der bouncer af feks et træ og som ikke ville have ramt dig i virkeligheden, tælles det ikke som ramt.

Et ramt våben eller en ramt rygsæk, der rammes hvor et skarpt projektil ikke ville have ramt personen, tæller heller ikke som ramt. Dette gælder kun for deciderede rygsække, og ikke for kampveste, hjelme osv.

ALLE kugler, der rammer disse typer udrustning, tælles som ramt. Vi opfordre til, at man som deltager tænker realistisk og ikke prøver at snyde.

Når du bliver ramt, så læg dig ned og anlæg dødmandsmarkering med det samme, og træk dit woundcard, for at se hvilken skade du skal simulere. Der er tilladt at råbe ”ramt” for at undgå overmarkering. Det er også tilladt at kalde efter medic. Det er IKKE tilladt at ligge og hyggesnakke.

Bleedout tiden er 10 minutter fra du er ramt, og den SKAL overholdes !  En hver medspiller kan forlænge bleedout tiden med 10 minutter, ved at anlægge en enkeltmandsforbinding eller tourniquet.

Er du efter 10 minutter uden behandling fra en medic, skal du beholde din dødmandsmarkering på og bevæger dig mod nærmeste respawn. Døde spillere må ikke kommunikere med levende spillere og døde spillere der respawner, må ikke benytte information fra tidligere i spillet da disse anses for at være nye spillere. Respawn tid er som udgangspunkt 30 min. Med mindre andet oplyses.

Man kan som spiller opnå lidt fordele ved at bære body armor og/eller hjelm. Disse fordele oplyses på vores woundcards.

2.9 Regler for militser/sider der IKKE benytter sig af woundcards

Hvis man som spiller deltager i et spil, hvor man som milits ikke bruger woundcard, vil en hver anden medspiller kunne anlægge en forbinding. Man kan kun forbindes 1 gang, dvs anden gang man rammes er man død (med mindre andet er oplyst)

Som milits skal man forbindes hvor man rammes ! dvs bliver du ramt i armen er det den som skal forbindes, og hvis det er benet du blev ramt i, er det benet der skal forbindes. Er man i tvivl om hvor man blev ramt, så forbindes brystkassen.

Behandlingstiden er her 2 minutter fra man har anlagt forbinding.

3.0 Kamp og kamphandlinger

Enhver kamphandling skal altid være realistisk, vi er ikke udødelige superhelte og man skal til alle spil, huske at spille med fear of life. Ligeledes forventes det, at du ikke afsløre et angreb der er foregået i stilhed (stealth) og husk altid, at sikkerhedsafstande skal overholdes.

3.1 Bang reglen

Er det ikke muligt at angribe et mål, fordi denne er indenfor 6 meter, så gælder BANG reglen.

Denne regel benyttes, når man møder/angriber et mål inden for 6 meter. Ret dit våben mod målet og råb ”BANG!” i stedet for at skyde. Dit våben skal være ladt, og klar til kamp og der skal tages sigte. Du skal overraske dit mål eller han/hun fanges off guard og derved ingen mulighed have for at forhindre eller modvirke dit angreb. Når du har sagt BANG skal du derefter skyde en gang ned i jorden for at bevise, at dit våben kan skyde og der er kugler i magasinet. Vær opmærksom på, at du kun kan ”bange” en person ud af gangen.

3.2 Knife kill

Bruges, når en spiller kommer meget tæt på fjenden, uden at denne har opdaget spilleren. Prik fjenden på skulderen og sig/visk ”knife kill” eller markere det med en attrap kniv.Den angrebne spiller er nu død og må IKKE råbe på en medic eller sige noget andet, husk hold det i spillets ånd. Når din bleedout tid på 10 minutter er gået, er det dog tilladt at råbe Medic 1 gang, men husk at brug din sunde fornuft.

3.3 Angreb på fjendens lejr/BSO

Da der kan være folk der sover i en lejr/BSO, så skal der tages ekstra sikkerhedsmæssige hensyn, når man angriber. Der må ikke skydes ind i eller ud af telte!!! Og der er er 3 forskellige måder at angribe en lejr på

1) Et fuldt angreb

Angrib lejren/BSO’et som enhver anden stilling. Folk der ikke har forladt deres telte, bivuakker eller soveposer for at engagere fjenden indenfor 2 min. efter angrebet påbegyndes, anses automatisk for døde. Det er op til den angribende styrke at gøre fjenden opmærksom på, at de 2 min. er gået, ved at råbe det højt og tydeligt

2) Et Snigangreb

Angriberne sniger sig ind i lejren og knivdræber alle inde i teltene. Af sikkerhedsmæssige årsager, er det IKKE tilladt at skyd. Bemærk dog her, at angriberne er ekstra udsatte når de er inde i et fjendtligt telt, da angriberen automatisk er ”off guard” således en forsvareren kan råbe “BANG”, mens han/hun har en hånd på et våben, (behøver ikke være ladt) og forsvaren dermed dræber angriberen med det samme.

3) Angreb på enkelte telte

Angriberne sniger sig op til fjendens telt og råber ”BANG BANG BANG” meget højt og skyder deres våben op i luften / ned i jorden. Alle personerne i teltet er døde.

Vær opmærksom på, at hvis nogen fra den forsvarende styrke begynder at skyde uden for teltene, overgår angrebet automatisk til et fuldt angreb og alle muligheder for at bruge BANG reglen ikke længere er brugbar.

3.4 At gå off-game (midlertidigt ude af spillet)

Nogle gange kan det være nødvendigt for en spiller at gå off-game af diverse praktiske ”real-life” årsager. Før en spiller går off-game, skal han anlægge sin dødmandsmarkering, så det er tydeligt han ikke er ingame mere. Spilleren kan herefter fortsætte med hvad end vedkommende gik off-game for at gøre. Når spilleren ønsker at være med i spillet igen, skal spilleren forbi hvor han/hun har sin respawn. Spilleren skal overholde respawntiden før denne kan være med i spillet igen.

Og husk, at viden du har opnået imens du var off-game, kan ej benyttes in-game.

3.5 lovlige radio kanaler

Til MilsimDanmark events bruger vi de 16 lovlige PMR kanaler, her kan du se en oversigt over kanalerne.

1 PMR 01 : 446.006.250

2 PMR 02 : 446.018.750

3 PMR 03 : 446.031.250

4 PMR 04 : 446.043.750

5 PMR 05 : 446.056.250

6 PMR 06 : 446.068.750

7 PMR 07 : 446.081.250

8 PMR 08 : 446.093.750

9 PMR 09 : 446.106.250

10 PMR 10 : 446.118.750

11 PMR 11 : 446.131.250

12 PMR 12 : 446.143.750

13 PMR 13 : 446.156.250

14 PMR 14 : 446.168.750

15 PMR 15 : 446.181.250

16 PMR 16 : 446.193.750

4.0 Ændring af regler

Det står MilsimDanmark frit for at ændre regler undervejs i et spil, såfremt MilsimDanmark finder det nødvendigt for at få det bedst mulige spil. Vi har som arrengør altid det sidste ord, og dette kan ikke diskuteres.

Noter

  1. Om os, Milsimdanmark.dk, udateret, hentet 12. oktober 2023
  2. Civil War of Yggdrasil, Milsimdanmark.dk, udateret, hentet 12. oktober 2032

Eksterne links

Se også