Designated Marksman Rifle

Fra Kammeraterikrig.dk
DMR-skytte.

En Designated Marksman rifle (DMR) er en riffeltype, der kan opererer i feltet mellem mellem- og langdistance. I airsoft er den typisk baseret på en M4 eller AK-platform.

DMR (herunder set up)

DMR er et af de mange begreber der er taget fra den virkelige verden og trukket ind i airsoft verdenen uden at ændre på betydningen. DMR er en rolle man får ved at bruge det der hedder en DMR-Riffel. Denne riffel har til formål at kunne nå distancen mellem en mellemdistance riffel som en M4 og en langdistance riffel som de mange udgaver af boltaction og semiautomatiske finskytterifler.[1] En DMR er oftest bygget på en M14, en SR-25, en G3 og lignende. Til Airsoft falder valget oftest på en DMR fordi at man gerne vil have noget langtrækkende med højere ROF end den typiske finskytteriffel, dog har dette også ulemper. Der er lavere joulebegrænsninger for for en DMR og du er begrænset til en lavere kuglevægt end hos en boltaction. Dette medfører en større følsomhed over for vind og en kortere rækkevidde. Til gengæld kan du have flere skud i luften og i magasinet, samt du slipper for at skulle trække bolten tilbage hver gang du skal skyde og får derfor også en hurtigere reaktionsevne.

Krav til DMR set up

Der er lidt forskellige krav til DMR set up alt afhængig af om du spiller Milsim eller hygge spil.

Milsim har generelt strengere regler end hyggespil. Til Milsim skal det oftest være en riffel, der ligner, at den skyder med 7.62 ammunition, hvor det ikke er så vigtigt for hyggespil. Derudover er reglerne overordnet ellers ens, men varierer lidt fra bane til bane. De følgende lister er generelle regler: (der er dog undtagelser)

Du skal på din DMR-riffel have følgende:

  • kikkertsigte eller reddot (eller lignende) og magnifier.
  • en længde på mindst 100 cm.
  • mulighed for at skyde semi-auto.

Din DMR-riffel må ikke:

  • kunne skyde fuld-auto.
  • skyde over 3 joule.
  • have Drum-/Box magasin.

At bygge en DMR

Der er mange måder at bygge en DMR. Det har førhen kun været muligt at opgradere en rifles indre dele, hvilket kun kan gøres af folk med erfaring inden for opgradering af rifler.

I dag tilbyder mange airsoftbutikker færdig opgraderede rifler som bare skal have dit personlige præg. dette nye tilbud gør det nemmere og billigere at træde ind i Designated Marksman rollen da det ikke kræver erfaring og du sparer penge på at købe det hele i en samlet pakke.

Du kan også vælge at købe alle dele og selv opgradere eller få nogen til at opgradere din riffel. Dette er en lidt dyrere løsning, men det giver dig mulighed for at bedre tilpasse din riffel til dine behov og giver dig en lidt bedre forståelse for de interne dele og riflens små kinks.

Eksempler på færdigbyggede Designated Marksman Rifler

 TypeProducentJoulePrisLink
TR80 DMRDMRG&G1.33

Baner med særlige regler for DMR

Listen er baseret på oplysninger fra banernes regelsæt.


Noter

  1. U.S. Army Infantry Squad Organization, Americasarmy.com, Wayback Machine, udateret, hente 29. december 2023

Se også