Lillebjørn Hardball: Forskelle mellem versioner

Fra Kammeraterikrig.dk
mNo edit summary
 
Linje 49: Linje 49:
# Rejstrupvej følges indstil der kommer et skilt og lille asfalteret vej, der peger mod Rejstrupvej 52. Der står også Lillebjørn.  
# Rejstrupvej følges indstil der kommer et skilt og lille asfalteret vej, der peger mod Rejstrupvej 52. Der står også Lillebjørn.  
# Kør ligeud til man kommer til banen. Bemærk der er et stort bump. Vejen snor sig en smule. Man skal køre gennem et savværk.
# Kør ligeud til man kommer til banen. Bemærk der er et stort bump. Vejen snor sig en smule. Man skal køre gennem et savværk.
<gallery>
Fil:Overordnet rute til Lillebjørn.png|Overordnet rute til Lillebjørn.
Fil:Sønderbæk til Lillebjørn.png|Fra Sønderbæk by til Lillebjørn.
Fil:Savværket til Lillebjørn.png|Afkørsel til Lillebjørn og savværket.
</gallery>


== Beskrivelse af banen ==
== Beskrivelse af banen ==

Nuværende version fra 31. mar. 2024, 17:48


Lillebjørn Hardball
Indlæser kort...
Kort 56° 30' 48.51" N, 9° 51' 23.09" E
Grundlagt 2021
Banens størrelse (m2) 20000
Andre navne Lillebjørn
Type af bane Blandet
Sæson (måneder) Marts - december
Åbningstider Lørdag, ulige uger
Dagsbillet 50
Forudbestilling Via Actionshoppens hjemmeside.
Kontingent Ja
Antal pladser 50
Spil
Magasinbegrænsninger Nej
Øvre joulegrænse 4
ROF 30
Kugletype Biokugler
Kuglefarve Hvid
Særlige regler for DMR og LMG Ja
Granater Røg, Flashbang, Fragmentation
Safezone
Overdækket Ja
Luft Nej
Toilet Ja
Kiosk Ja
Lejepakke Ja
Virksomhed eller forening
Type Forening
CVR 42481408
Adresse Rejstrupvej 52, 8920 Randers NV
Kommune Randers
Politikreds Østjylland
Eksterne links

Lillebjørn Hardballbane er en foreningsledet bane vest for Randers. Der skydes både fuld- og semi auto, ligesom der er er mulighed for at bruge snigskytterifler grundet de store vidder og det blandede terræn.

Banens historie

Lillebjørn Hardballforening blevet etableret i 2021.[1] I 2022 vil der i det åbne område blive opført små "huse" således, at det fremstå som et CQB-område.[2] I februar 2023 fik foreningen bag banen en ny bestyrelse.[3] der blandt andet har øget antallet af mulige deltagere fra 40 til 50. I februar 2024 fik banen et nyt sæt regler, der blandt andet øgede antallet af pladser til cirka 60.[4]

Rutevejledning til banen

Lillebjørn Hardballforenings b ane ligger ved Lillebjørn Savværk. Det er derfor nødvendigt at køre gennem savværkets område for at komme indtil banen. Google Maps har problemer med ruten, hvormed det anbefales, at man kører til Randers og derefter ad rute 16 mod Viborg.

 1. Ved Sønderbæk på rute 16 V drejes der ned ad Byvejen.
 2. I krydset ved Bofferhøjen drejes der mod højre.
 3. Herefter drejes der igen mod højre ad Rejstrupvej.
 4. Rejstrupvej følges indstil der kommer et skilt og lille asfalteret vej, der peger mod Rejstrupvej 52. Der står også Lillebjørn.
 5. Kør ligeud til man kommer til banen. Bemærk der er et stort bump. Vejen snor sig en smule. Man skal køre gennem et savværk.

Beskrivelse af banen

Banen består af flere forskellige typer terræn samt et åbent område, der på sigt skal ombygges til en lille landsby. Set fra safezonen er der yderst til højre et område, der bærer præg af grantræer helt til banens højre hjørne og til venstre for grannerne er det åbne område. Længst til venstre er der en sti, der følger banen ned til fjerneste venstre hjørne. Mellem denne sti og det åbne område i midten er der et krat, der bærer præg af træer af blandet type. Mellem fjerneste højre og venstre hjørne er der ligeledes et område, der bærer præg af en samling grantræer og en samling af andre. Der er også en lille sø med en bro, der gerne bliver overdækket med vand. I det åbne område er der skyttegrave.

Lillebjørns midte med henholdsvis grantræerne til højre, byen i den fjerne midte, grantræer og anden bevoksning til venstre og i den fjerne ende endnu en lille plantage med grantræer.

Regler

Uddybende Uddybende artikler: Maske, joule, kugle og granat
Bemærk: Reglerne er opdateret 28. februar 2024 på baggrund af regelsæt fra 27. februar 2024.

Banen er på privat område som foreningen har lejet, så det er vigtigt at vi behandler inventar, materiale og området ordentligt og efterlad dem i den stand du ankommer til. Ellers kan vi risikere at vi mister vores dejlige bane. Vi er en hardball forening hvor der skal være plads til alle type spillere, som kommer ud for at have det sjovt på vores fine skovbane. Det er er en gentleman sport som vi spiller, hvor vi sammen kan skabe en god oplevelse.

Ordensregler

Hvis der er tvivlsomhed om reglerne eller uenighed imellem spillere vil det altid være spilleder i samarbejde med formand, der tager en endelig beslutning om tvisten eller tvivlen. Man kan altid komme til spilleleder eller formand med spørgsmål og andre ting. Der er nul tolerance overfor en hver form for vold. Om dette er verbalt overfald eller fysisk vold, vil dette medføre direkte bortvisning fra Lillebjørn Hardball forening. Hvis dette forekommer på banen eller i safezonen skal spil lederen kontaktes med det samme, så skal de nok håndteres situationen. Ved mindre uenigheder på banen eller i safezone skal en spillederen også kontaktes med det samme, så skal de nok håndteres situationen. Hvis en spiller gentagende gange ligger op til uenigheder vil denne spiller blive bedt om at pakke sit udstyr og så er det tak for i dag.

Oprydning

Der er opstillet skraldespande til affald. Der er opstillet skraldespand til pant. Der er opstillet spande til cigaretskod. Bord ·Der er bordplads til 50-60 spillere i safezone. Borderene er inddelt med hvid afmærkning, af 4 pladser pr. bord. Borderene er ikke til at sidde på, men til udstyr samt mad og drikke. Det er ikke tilladt at medbringe nogen former for kæledyr (hunde, Katte m.m.) på Lillebjørns arealer. Dette er valgt af sikkerhedsmæssige årsager.

Aldersgrænse

Alle spillere over 16 år er velkommen til at spille med på banen. · Hvis man er under 18 år gammel, skal man medbringe en gyldig underskrevet forældretillade for at kunne deltage. Forældre tillades · Når man ikke er fyldt 18 år og gerne vil spille med, skal man have en gyldig forældretilladelse med. · Kontrakt udfyldes af ens forældre eller værge, som giver spiller lov til at deltage på denne spildag. · Denne kontrakt SKAL fremvises til Foreningens formand eller den ledende spil leder på spildagen.

Regler for Sikkerhedsudstyr

Hos Lillebjørn Hardball Forening SKAL der altid bæres godkendt sikkerhedsudstyr under aktive spil. Det skal som minimum være godkendt sikkerhedsudstyr i form af enten godkendt fullface maske eller godkendte briller med net underdel, så snart man går ind på baneområdet (indenfor det hvide hegn). Det er altid dit eget ansvar at have godkendt sikkerhedsudstyr på banen. Der vil løbende blive lavet stikprøvekontrol på spillernes sikkerhedsudstyr og det er til hver en tid spillederen eller formand der skal godkende dit sikkerhedsudstyr. Hvis du er i tvivl, så find dagens spil leder og spørg om dit sikkerhedsudstyr er godkendt.

Safe-zone regler

Våben regler i safe-zone · Det er ikke tilladt at have magasin i sit våben i safe-zone, hvis dette er tilfældet, går man tilbage på banen, hvor man tage magasinet ud og tørskyder. Det er dog tilladt at have magasin i sin pistol, såfremt pistolen sidder i et lukket hylster, hvor man ikke kan komme til aftrækkeren.

Alle LMG’er og LSV’er må have deres boxmag på, hvis det er muligt, skal man frakobles strøm eller luftslange. Hvor efter man skal sidde hætte eller tom kuglebøtte over løbets munding. Er man i tvivl om man er undtaget for reglerne, omkring ingen magasiner i safezone, kom til en spil leder. Det er under INGEN omstændigheder tilladt at affyre våben i safezonen, hvis det forekommer at man har behov for at teste eller lignende, tage man sit våben og sine briller / maske og forlade safe-zone og går i testzone, hvor man har mulighed for at teste sit våben. Alle trykflasker skal placeres i det afmærkede område.

Regler for testområdet

Testområde er det lille overdækkede skur bagved safe zone. Man skal altid have minimum sine briller eller maske på når man går fra safe zone til testområdet. · Det er kun her man tester sine våben sine udenfor spil. Det er ikke tilladt at skyde på hinanden eller at affyre sine våben ind i testområde. Det er kun til at teste om ens våben virker.

Regler for Indskydning / kronografering zone

Indskydningsområdet ligger som det første når man kommer ind på banen. Indskydningsområdet bliver kun brugt til 2 ting. Kronografering og indskydning af våben. Disse to ting kan IKKE forekomme under et aktivt spil.

Regler for Sikkerhedszone imellem banen og Safe-zone

Når du forlader safe zone, SKAL alle våben altid være tørskudt. Dette gør man ved at tage sit magasin ud af våbenet og skyde 3-5 gange ned i jorden. Der skal altid bæres fuld ansigt beskyttelse i sikkerhedszonen.

Sikkerhedsregler for banen

Sikkerhedsafstand

Hvis du kommer under dit våbens sikkerhedsafstand, skal man trække sig ud på våbenets godkendte sikkerhedsafstand og genoptage skydning igen. · Hvis du er kommet tæt ind på modstandere under dit våbens sikkerhedsafstand, er det også mulig at gøre brug af ”Knife kill” (læs regler for knife kill.)

Blind Fire

Det er på ingen måde tilladt at lave ”Blind fire” altså at skyde uden at kunne se sin modstander. Det vil sige at man altid skal huske at have sit hoved med når man skyder efter en modstander, det er heller ikke tilladt at hæve våbenet sådan man kan skyde ukontrolleret henover, rundt om eller under en dækning eller bygning. · Det er hellere ikke tilladt at sende en full-auto byge “blindt“ ind i en busk, grav eller bygning, man skal altid kunne se det man skyder efter.

Sprækker/huller

Hvis der er et behøv for at skyde igennem en åbning der er mindre end et stykke A4-papir (30cm x 20cm) skal mundingen af ens våben altid være minimum 1 meter væk fra sprækken/hullet. Husk på krav om at man altid skal kunne se hvad man skyder på.

Bygninger

Der må ikke skydes med full auto i bygninger. Det er ikke tilladt at benytte våben der skyder over 1.26 joule når man går i bygninger. Man må gerne skyde ud ad vinduerne/dørene i forhold til ovenfor skrevne regler. Det er tilladt at skyde ind i bygningen udefra. Der er “tag“ på alle bygninger. Og derfor er det ikke muligt at skyde over vægge og kaste røg og granater over tag.

Friendly Fire

I tilfælde af at man bliver ramt af ens team mate (samme hold farve) så tæller dette som ”Friendly Fire” hvilket betyder at du død. Team kill er et kill. Hit Regler: · Når man bliver ramt af en kugle, gør man følgende

1. Råber højt og tydeligt “Ramt”!

2. Stikker en arm i vejret og eventuelt tager sit deathrag frem.

3. Under spil med andre regler for spawn råber man ”dødman” eller ”Medic”

Hvis man er i tvivl om man er ramt, er man ikke i tvivl, for så er man nemlig ramt. Er man ramt kan man ikke snakke. Derfor er det ikke tilladt at benytte nogen form for kommunikation når man er blevet ramt. Hvis dette opleves, minder du folk om at død mand snakker ikke, ellers kontakt spil leder eller formand.

Ramt af rikochetter

Bliver du som spiller ramt af en rikochetterende kugle tæller dette ikke som et hit. Simplificeret betyder det hvis en kugle har ramt et objekt der ændre kuglens bane markant, er du ikke ramt. Hvis kuglen “bare” rammer en gren og fortsætter er du ramt! · Ved tvivl, betragt dig som ramt.

Ramt på våben

Bliver du som spiller ramt på dit våben af en kugle tæller dette ikke som ramt. Simplificeret betyder dette at hvis en kugle har ramt et vilkårligt sted på dit våben, tæller dette ikke som ramt. Ved tvivl, betragt dig som ramt.

Ghoster

Hvis der er en person, som ikke tager sit hit (Ghoster) er der mulighed for, at man erklærer sig selv for død. Efter ovenstående regler, hvorefter man kontakter den pågældende person, som man mener ikke tager sine hits. Dette skal gøres i en pæn tone og begge personer er herefter døde, i forhold til gældende igangværende spil. Hjælper det ikke, tager man kontakt til en dommer som så tager sig af sagen.

Knife kill / bang kill

“Knife kill” kan kun gøres ved at snige sig ind på modstanderen og klappe vedkommende på skulderen med hånden. Det godtages at plastik/falske knive benyttes. Her er det ikke tilladt at råbe ramt men, man går til spawn “i skam“. Det kan kun gøre på en modstander ad gangen. ”Bang kill” kan bruges i tilfælde af at man kommer for tæt på sin modstander og ikke kan overholde sin sikkerhedsafstand. Her skal man have et sikkert kill på modstander, hvorefter man har sigtet skud på EN modstander og siger bang. Det kan kun gøre på en modstander ad gangen.

Regler og sikkerhed for våben kronografering

Alle våben SKAL altid koreograferes inden de tages med på banen. Det er ikke tilladt at ændre på trykket på HPA-våben uden ny kronografering. Der vil blive lavet løbende stikprøvekontrol i løbet af spildagen.

Våben Typer og regler

Der vil blive lavet løbende stikprøvekontrol i løbet af spildagen. Der kan altid laves ændringer på spildagen, hvis det vurderes nødvendigt.

Grundlæggende for alle våben

 • Der SKAL og MÅ kun bruges bio nedbrydelige kugler.
 • Det er ikke tilladt at bruge binary trigger. Det er ikke tilladt at bruger loudner.
 • Det er ikke tilladt at bruge Ramp-mode på FCU’er.
 • Det er dog tilladt at bruge op til 6 skuds burst (burst betegnes som Full Auto)
 • Lasere er ikke tilladt. Jf. dansk lovgivning.
 • HPA-våben skal plomberes på tanken, uden mulighed for regulering.

Granaterregler

Der må gerne benyttes granater på banen. Man skal være obs. på ikke at kaste granaterne højt op i luften, da disse kan betyde fare for andre der kan få dem i hovedet. Kast ikke højere end folk er!

Håndgaranter

Granattyper der er godkendt, er fx Tornado og Cyclone, så generelt granater hvor der kommer kugler ud. Det er kun tilladt at bruge granater der slynger kuglerne ud. Hvis du er i tvivl om din granat er godkendt, spørg spil leder.

Garantkaster

Derudover er granater til granatkastere godkendt hvis de benyttes i en granatkaster. Det er kun tilladt at bruge granater der slynger kuglerne ud. Hvis du er i tvivl om din granat er godkendt, spørg spil leder.

Bang Garanter

“Bang Granater” er godkendt på banen ved moderat brug. Bemærk der godkendes ikke granater der larmer mere end 130 DB! ”Flash bang” garanter · Bemærk flash granater med lys osv. ikke godkendes.

Røg Granater

Der må benyttes røggranater på banen som udgangspunkt. Dog tages der på spildagen stilling til om dette er forsvarligt.

Individuelle våbenregler:

 • Shotguns: Minimum 3 -6 kugler pr. aftræk medmindre man har shell ejection. Max kuglevægt 0,30 g. · shell ejection max 30 kugler.
 • LMG / LSV: Skal være en LMG-platform eller LSV-platform og ikke en ombygget M4, er man i tvivl, spørg spil leder eller formand. Max tilladt ROF er 30 med max 10 kugler i luften ad gangen. Ingen monterede sigte med zoomfunktion/kikkert sigte. LMG/LSV må kun benytte Boxmag eller Midcaps. M4 Highcap er ikke tilladt. · Minimum vægt 2 kg. Kontakt spil leder eller formand ved tvivl.
 • DMR Sniper: Skal være semi only låst. Max 3 kugler i luften. Minimum 400 mm indre løb eller 100 cm. Mount med kikkertsigte. Kun Midcaps magasiner tilladt.
 • Boltaction Sniper. Skal være semi only låst. Skal have flytbar bolt. Max 1 kugle i luften ad gangen. Mount kikkertsigte. Kun Midcaps magasiner.

Jouletabel

Uddybende Uddybende artikel: Joule
Mærke Joule Skudmetode Sikkerhedsafstand
Pistoler (frit valg af kuglevægt - dog maksimalt .28)
Ingen 0-1,2 Semi auto

Fuld auto

< 6 meter

> 6 meter

Shotguns (frit valg af kuglevægt - dog maksimalt .35)
Hvid 0-1,5 Semi > 6 meter
Fuld auto våben (SMG, AR)
Hvid 0-1,19

0-1,19

Semi med sigtede skud

Fuld auto

< 6 meter

> 6 meter

Blå 1,20-1,69

1,20-1,69

Semi auto

Full auto

> 6 meter

> 10 meter

Grøn 1,70-1,85 Semi only 10 meter
Specialvåben
Sniper (frit valg af kuglevægt - dog maksimalt .50)
Gul 0-1,99

2,0-3,0

Bolt action 15 meter

25 meter

Rød 3,0-4,0 Bolt action 40 meter
LMG (frit valg af kuglevægt - dog maksimalt .35)
Blå 0-2,0 Full auto 15 meter
Grøn 2,0-2,5 Full auto 20 meter
DMR (frit valg af kuglevægt - dog maksimalt .50)
Gul 0-2,0 Max tre skud i luften 20 meter
Rød 2,0-3,0 Max et skud i luften 25 meter

Granater og granatkaster

 • Granater kastes kun med underhånd.
 • Tornado storm: Død inden for 3 meter.
 • Plast ladet med luft, gas og pulver: Død inden for 2 meter
 • Granatkaster med 40 mm med mere end et hul: > 6 meter
 • Granatkaster med 40 mm mike med et hul: > 15 meter

Særligt om medbragt trykluft

Lillebjørn Hardball kræver at trykluft er placeret i en særlig bås ved safezonens indgang.

Fællesskab

Red Aces' Youtube

Hold der har spillet på Lillebjørn Hardball

 GrundlagtRegion
Ravenfall Airsoft Team (airsofthold)2016Midtjylland
Red Aces (airsofthold)2022Nordjylland
Wolfpack (airsofthold)2015Midtjylland

Udsnit af våben der kan bruges på banen

Se også template for bemærkninger til udregning: Template:Våben
Uddybende Uddybende artikel: Våbenanbefalinger
VåbenTypeJouleLink
TR80 DMRDMR1.33
TAC-41 PFinskytte1.4
G&G SSG-1AR1.4
TGM A2 ETUSMG1.42
TR16 SBR 308 MK IAR1.42
CZ Scorpion EVO 3 A1SMG1.45
Colt M4 Blast Red FoxAR1.46
M15 Devil (Airsoft Armoury Assault+)AR1.5
M15 DEVIL, Carbine 9,5", quick-changeAR1.6
SSR4 – Automatic Electric GunAR1.6
SSR15 Electric Assault RifleAR1.6
MTW Billet SeriesAR1.6
Silverback Airsoft SRS A2, 22"Finskytte1.6
M15 DEVIL, SPR 14,5"AR1.7
EBR-L ETU (TGM-EBL-ETU-BNB-NCM)AR1.73
ELAK74N AEG ESSENTIALAR1.78
ELAK104AR2.08
SSG10 A1 Airsoft Sniper RifleFinskytte2.2

Lillebjørn Hardball i medierne


Kilder

 1. 20.000 kvadratmeter slaraffenland for voksne legebørn: Familie har skabt Lillebjørn Hardballbane, Amtsavisen.dk, https://amtsavisen.dk/artikel/20-000-kvadratmeter-slaraffenland-for-voksne-legeb%C3%B8rn-familie-har-skabt-lillebj%C3%B8rn-hardballbane (downloaded 15. maj 2022)
 2. Spilleder til Kim Andersen på en spildag, 14. maj 2022
 3. Bemærkning i begivenhed i forbindelse med spil 11. marts 2023 oprettet 6. marts 2023, hentet 8. marts 2023,
 4. Lillebjørn Hardballforening, Nyt regelsæt 2024, LHBF.dk, 27. februar 2024, hentet 1. marts 2024

Se også